Zelfliefde

Je moet jezelf wel leren lief te hebben, wil je niet overdonderd worden door anderen.

Waarschijnlijk is dit een van de planten uit de serie ereprijs

Wanneer je weet wat je waard bent dan hoef je geen speelbal van anderen te zijn. Dan word je gerespecteerd en nemen ze je serieus. Dit geeft je energie en kracht waardoor je de liefde die je zelf voelt ook weer kan delen. Alles is een wisselwerking, wat je geeft ontvang je terug.

Ik ben blij dat er opeens mensen naar mij toekomen om mij te horen, mensen die de rust en kalmte in mij zien. Die de harmonie ervaren in mijn tuin en atelier/werkruimte. Die mij vragen hoe ik dit voor elkaar krijg? Hiervoor heb ik jaren achtereen geëxperimenteerd met mezelf en nu werpt het letterlijk en figuurlijk zijn vruchten af.

Vanochtend ontving ik een cadeau van één van deze mensen met een lief kaartje. Het was het boekje ‘Ho’oponopono – het Hawaïaanse vergevingsritueel’. Waarom wil ik dit onder de aandacht brengen. Het boekje is handzaam en beschrijft eigenlijk alles wat ik in de afgelopen zeventien jaar heb geleerd op mijn zoektocht. Ik citeer een stukje tekst:

Het is niet mogelijk andere mensen te veranderen, maar ieder van ons kan bij zichzelf beginnen en zo als voorbeeld voor anderen dienen. Deze wereld kan vrede ervaren als we innerlijke harmonie vinden, tot rust komen en het geluk niet alleen in de buitenwereld zoeken. Als we innerlijke vrede ervaren, kunnen we deze doorgeven. Mensen veranderen als ze zelf van richting willen veranderen.

De enige plaats in het universum die we werkelijk kunnen veranderen, zijn we zelf. 

(Aldous Huxly)

2 antwoorden op “Zelfliefde”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.