Symboliek

Zoals de meeste lezers wel zullen weten heeft veel voor mij een symbolische waarde. Op mijn moestuin zoek ik altijd naar de betekenis van bloemen omdat dit mij een meerwaarde geeft. Het begint er dan ook ontzettend mooi uit te zien. Zoals ik laatst al liet weten had ik een beeld ontvangen die ik als mezelf zag als een tevreden boerinnetje, zo voel ik mij ook. 

Een week later zag ik een varken bij het grofvuil staan en deze ging ook met mij mee naar de tuin. Ik vertelde hier enthousiast over bij mijn broer en schoonzus en zij vroegen mij of ik misschien ook de kikker van hun zou willen hebben. Een week later komt mijn broer de kikker brengen en vanmiddag komt een zus van mij met een Boeddha.

Het varken staat symbool voor: vruchtbaarheid en welvaart.

De kikker staat symbool voor: vruchtbaarheid en transformatie.

De Boeddha staat symbool voor: liefde, compassie en verlichting

Mijn tuin is werkelijk een plaatje en ik hoop dat ook anderen ervan kunnen genieten. Ik heb hier nu een werkplek voor mijn coaching en creativiteit en daarnaast wroet ik lekker in de aarde. Vanochtend zei iemand tegen mij: ‘Het enige dat je nodig hebt voor een gelukkig leven is: een tuin en een bibliotheek. Dit had hij van een wijze man en ik begrijp mijn gevoel want ik heb ze beiden.

3 antwoorden op “Symboliek”

  1. Helemaal mee eens ……. een tuin en een bibliotheek 🌱🌱🌱🌻🌱🌱🌱🌱🌻🌱🌱🌱🌱🌻 ………… 🌹

  2. Wat mooi allemaal. Ook de beelden en hun betekenis. Fijn dat het allemaal zo goed bij jou past en dat het hun weg naar jou vind.
    Heel veel plezier op jouw plekje! 😉🍀👍🏻

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.