Papaver

Deze bloem is een prachtig symbool voor de vergankelijkheid van het leven, omdat hij verwelkt op het moment dat je hem plukt.

De papaver kan je ook laten zien dat het loont om geduld te hebben: de zaden van de klaproos behouden hun kiemkracht onder de grond erg lang, en kunnen soms zelfs na jaren pas boven de oppervlakte komen. Daarnaast laat deze bloem je zien hoe mooi het kan zijn als je in contact staat met je omgeving en geeft aan anderen om je heen – zo levert de klaproos hoogwaardig stuifmeel voor bijvoorbeeld honingbijen. (Tekst uit Happinez)

Prachtig staat hij er dit jaar bij, op de hoek naast ons woonhuis. Op vele plekjes wil de plant zich laten zien. Ik ben blij en zag dat er zelfs in een net vrijgemaakt stukje tuin aan de voorkant van ons huis ook een plant op kwam. Ik vraag mij dan ook af: ‘Hoe is het mogelijk?’

Maar helaas vanochtend moesten we constateren dat deze prachtige bloem of plant ook voor anderen een bijzondere waarde heeft gehad. De verleiding was té groot om hem te laten staan. Wat jammer, maar ik hoop dat hij mooi zal staan op de plek waar hij wordt geplant. Dat degene onthoudt waar de plant vandaan is gehaald zonder het te vragen. De verleiding is soms té groot!

Gelukkig kan iedereen volop genieten van deze bloem en dat doet de natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.