Over mij

Ik ben Ingrid van Rhoon (1955), gehuwd en werkzaam als vrijwilliger in de sociaal / maatschappelijke sector. Ik zet mij in voor mensen met een hulpvraag die ik naar vermogen kan helpen. Mijn talenten liggen op het gebied van coaching, spreken in het openbaar aan de hand van een thema en schrijven. Mijn hobby’s zijn wandelen, tuinieren en lezen.

Aisha is de schrijver in mij en ik heb de laatste jaren wat afgeschreven. Een schrijver wil graag dat hetgeen hij heeft geschreven ook wordt gelezen. Sinds 2016 schreef ik over mijn innerlijke zoektocht op mijn blog Ingridclub.wordpress.com met de naam ‘De pelgrim op zijn levensweg’. Maar ik vond het tijd worden voor een nieuw begin. Ik vraag mezelf namelijk af hoe komen we tot eenheid? Ik wil meewerken en mijn bijdrage hieraan leveren.

Aisha staat voor: Aandacht – Inspanning – Studie – Herinneren – Actie.

Ik heb mijn zoektocht en leermomenten duidelijk gemaakt via een presentatie ‘Op zoek naar je ware zelf’.  Ik heb mijn pelgrimsreis beschreven in mijn boek ‘Aisha-op zoek naar haar zelf’, dit is een persoonlijk reisverslag waarin ik de richtingaanwijzers die mijn koers bepaalde met de lezer deel. De ingevingen en aanwijzingen gaven mij inspiratie en zo ontstond er een nieuwe presentatie/lezing, deze is spiritueel van aard en zal waarschijnlijk pas tot je spreken als je ook werkelijk besluit de innerlijke weg te gaan. Hij heet ‘De weg naar de innerlijke bron’.

Sinds kort is mij veel inspiratie gegeven door de natuur en dit heb ik ook weer in een presentatie kunnen uitbeelden. Deze heb ik genoemd ‘Innerlijke kracht’ want hier bevindt zich de natuurlijke schoonheid. Ik denk dat veel mensen van deze lezing kunnen genieten. Het wordt duidelijk wat er nodig is om deze kracht, dit potentieel, volledig te kunnen gebruiken?

We willen allemaal graag vrede in de wereld maar we kennen het spreekwoord: ‘Verbeter de wereld begin bij jezelf!’ Dit betekent dat je je intentie uitspreekt. Wat wil je werkelijk realiseren zodat de wereld mooier wordt? Geef het aandacht, span je in voor dit doel. Wat heb je nodig, misschien wat scholing of coaching? Jouw herinneringen hebben je gevormd, zijn ze nog steeds nuttig of mogen ze vanuit een ander perspectief worden bekeken? Denk er eens over na en kom in actie.