Mens en woord

Het woord is een uitdrukking van de gedachte en de gedachte is de uitdrukking van het gevoel. Wat is de mens? De mens is zijn gedachte en zijn gevoel.  Wat is het woord? Het woord is de uitdrukking van de mens, de uitdrukking van zijn ziel. (Uit het boekje Karakter en Persoonlijkheid van Hazrat Inayat Khan)

Er zijn van die dagen in je leven die je maar snel wilt vergeten. Dagen waarin je jezelf tegenkomt in je valkuilen of beperkingen. Wanneer je moet constateren dat je niet perfect bent, dat je net als iedereen fouten maakt. 

Maar hoe lastig is het om dit te constateren en hoe moeilijk is het om dit toe te geven? Als je jezelf vrij wilt voelen dan is het toch het beste om je mening of overtuiging toe te geven. Het heeft namelijk geen zin om bij je standpunt te blijven. Wanneer je de waarheid onder ogen hebt gekregen dan moet je ernaar handelen. 

In mijn geval moest ik constateren dat iedereen in zag dat er iets niet klopte, dat er onduidelijkheden waren en misverstanden. Toch had iedereen het met de juiste intentie gedaan. Ik heb er weer een mooi leermoment uitgehaald voor mezelf, durf kwetsbaar te zijn maar eerlijk. Heb begrip voor elkaars mening alles gebeurt met een reden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.