Mam

Door het Corona-virus komt het gezin op de eerste plaats. Aangewezen op elkaar en hopen dat iedereen gezond blijft. Op de tweede plaats je familie, hoe zal het met ze gaan? Ik kwam van de week een gedicht tegen in mijn gedichtenbundel. Ik ontving een verzoek om mee te doen aan het verspreiden van gedichten, een soort van kettingbrief. Hier heb ik jullie ook voor uitgenodigd maar dit gedicht wil ik wel met jullie delen.

Mijn lieve moeder waar ik trots op ben

Mam goed gedaan!

Mam, hoe lastig was het de afgelopen jaren.

Hoe moeilijk is het om jouw ervaringen te verklaren.

Je hebt ons geleerd ons eigen gang te gaan.

Wees trots, want ik geloof dat we dit allen hebben gedaan.

We zijn één grote familie en met elkaar.

Indien nodig staan we voor elkaar klaar.

Dit is iets wat we de nieuwe generatie zullen leren.

Zodat we jouw wens altijd zullen eren.

Deze familieband wordt nu, in moeilijke tijden, op de proef gesteld. Hoe gaat de toekomst er voor iedereen uit zien? Hebben wij genoeg van je geleerd om met minder genoegen te nemen? Om allemaal de handen te laten wapperen en kijken wat er straks gedaan moet worden? Hoe doen we dit met elkaar? Wie is goed in wat? Wat moet er gerealiseerd worden?

Ik schrijf dit nu voor het gezin en de familie maar dit geldt natuurlijk voor de hele wereld, we zitten met z’n allen in een vreselijk moeilijke tijd en we weten nog niet wat er op ons afkomt. Toch verwacht ik dat we solidair zullen zijn met elkaar en gaan doen wat nodig is. In ieder geval wens ik iedereen sterkte en hopelijk blijven we gezond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.