Gelukkig

Ik las een spreuk van Johan Cruijff: ‘Om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt!’

Misschien is dit makkelijker gezegd dan gedaan, zeker in deze coronatijd waar we nog steeds met veel beperkende maatregelen te maken hebben. De mensen blijken het zat te zijn, gaan grenzen opzoeken en ik heb zojuist gelezen dat Alkmaar nu ook een serieuze stijging van besmettingen heeft. Ik voelde mij redelijk veilig hier in de kop van Noord-Holland maar ik merk dat deze mededeling wel iets met mij doet. Gelukkig heb ik hobby’s die ik buiten op afstand kan doen, ik hoef mezelf niet in een onveilige positie te brengen. Ook snap ik de mensen die niet in zo’n positie zijn. Die zich opgesloten voelen en de drang hebben om weer aan het werk te gaan om hun hoofd boven water te houden. Er zijn vele vragen zoals: Wie, Waar, Wanneer, Wat en Waarom ……..? Helaas niemand kan het écht weten, het is nieuw en we weten onvoldoende maar er schijnt licht aan het eind van de tunnel te zijn.

Mijn buitenhobby’s zijn boogschieten en moestuinieren en daar wordt ik dus gelukkig van en boogschieten kan sinds vorige week ook weer maar dan wel buiten. Vanochtend ging ik dapper heen met de verwachting dat de zon wel zou doorbreken maar dit was niet het geval. Koud, zeer koud en ijskoude vingers, na dertig pijlen had ik het wel gezien. Gelukkig wist ik na een lange tijd niet te hebben geschoten het doel of beter gezegd de roos nog wel te raken.

Op de tuin is nu alles zoals ik het voor ogen had, het snoeien is gelukt en alles is gereed om de stekken straks in de grond te zetten. De tuinbonen deden het zo goed dat die al zijn geplant. De bloementuin om mijn terras is ook aangelegd. Ik ontving via Ruud twee prachtige pioenrozen van een medetuinder. Volgens het internet zijn het de ultieme pioenrozen ze zijn van het ras Itoh Hillary en Scarlett heaven. Ook dit maakte mij weer gelukkig, geluk zit soms in kleine dingen.

4 antwoorden op “Gelukkig”

  1. Leuk,weer een mooi stukje te lezen.
    Het virus is best sterk om ons heen en soms bekruipt de angst je toch. Iets wat je toch anders maakt. Helaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.