Geloven

Zoals u gelooft, zo zal het gebeuren. En hun ogen gingen open!

Ik geloof dat alles mogelijk is mits je je er maar voor inzet. Ik streef naar harmonie met alles en iedereen. Voor mij is het belangrijk dat er niets tussen mij en de ander staat. Dat ik, maar ook de ander, volledig zichzelf kan zijn ondanks de verschillen. Ik wil van anderen leren, hun mening horen over zaken die er toe doen.

Een paar dagen geleden had ik een gesprek over samenwerking. Wanneer we de urgentie ergens van inzien dan is er meer draagvlak om met elkaar, desnoods wereldwijd, ergens de schouders onder te zetten. De corona-crisis is een feit, wereldwijd en samen zij we in een enorm tempo aan de slag gegaan. De klimaat-crisis is een feit, wereldwijd, misschien kan dit een volgend project zijn. Politiek bedrijven vraagt ook om draagvlak en steun om de juiste beslissingen te nemen die absolute prioriteit hebben. De persoon waarmee ik in gesprek was wilde mij ervan overtuigen dat kerncentrales met thorium een absoluut alternatief zijn voor ons energie probleem. Het was een interessant gesprek en natuurlijk ben ik op zoek gegaan op het internet om mij hier enigszins in te verdiepen want ook ik wil graag meewerken aan het behoud van onze mooie aarde.

Maar net zoals bij de Corona en het klimaat, begint het met bewustwording:

Hoe ga je er zelf mee om?
Wat draag je bij om de crisis te bestrijden?
Wat kan jezelf anders doen dan dat je tot nu toe hebt gedaan?

We moeten onze ideeën met elkaar delen zodat ze steeds meer gedragen worden, pas dan wordt alles anders en misschien beter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.