Frustratie

Frustratie is wel een dingetje.

Vaak zijn het onuitgesproken ergernissen over iets, dat kan natuurlijk van alles zijn. Je hebt in ieder geval het gevoel dat het niet gaat zoals je zou willen. We hebben hier allemaal wel eens mee te maken en het gevoel kan je behoorlijk hinderen, maar wat zou je hier tegen kunnen doen?

Op de eerste plaats is het belangrijk om te weten hoe deze frustratie is ontstaan. Wie of wat gaf jou dit vervelende gevoel? Kan je er iets aan veranderen? Zie je de realiteit onder ogen? Als het iets van jezelf is waarmee je wordt geconfronteerd dan moet je misschien helder krijgen waarom het niet lukt zoals je zou willen. Wanneer het regelmatig als ergernis terugkomt dan is acceptatie van je onvermogen het best wat je kunt doen. Als het gevoel je door iemand anders is aangedaan en je herkent het bij jezelf niet als onvermogen dan is het verstandig om hier op terug te komen. Probeer door het gesprek aan te gaan erachter te komen wat er nu precies is gezegd en waarom? Dan worden de zaken vaak helder en duidelijk en zijn oplossingen mogelijk.

Communicatie is een belangrijk middel, het kan leiden tot conflict maar met de juiste aandacht en geduld kan het leiden tot compromis of begrip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.