Eigenwijsheid en koppigheid

Op dit moment is mijn drive om met mensen in contact te komen om de mooie kant van iemand te belichten. Ik zei laatst tegen iemand: ‘Alles heeft een reden.’ Want dingen die gezegd worden komen voort uit een gedachte. Maar woorden kunnen de meest verschrikkelijke wapens zijn. Zodra ze zijn gesproken of geschreven zijn ze niet meer terug te nemen. Hierdoor kunnen conflicten ontstaan doordat er of niet goed is geluisterd of dat men elkaar niet heeft begrepen.

Wanneer mensen een koppig of eigenwijs karakter hebben dan willen ze altijd gelijk hebben. Ze nemen moeilijk advies aan maar soms moet je je over je trots heen kunnen zetten, inzien dat het ook anders had gekund. Het vinden van balans tussen vervelende koppigheid en leuke eigenwijsheid kan mooie dingen tot stand brengen. Waak ervoor dat je mensen niet teveel tegen je in het harnas jaagt.

Ik schrijf dit enigszins voor mezelf maar ik ontmoet ook veel mensen die deze karaktereigenschap hebben. Als je niet oppast dan zit je al snel in een situatie die niet fijn is. Ik heb meerdere keren meegemaakt dat de ander wil weglopen of zegt: ‘Je hebt gelijk!’ Maar dit is niet gemeend. Tegenwoordig zeg ik, wanneer ik ervan overtuigt ben dat ik gelijk heb: ‘Het is goed zo, we verschillen van mening!’

Ware kern en schoonheid
De roos laat zijn ware kern en schoonheid zien

Toch vind ik het belangrijk dat we de ware kern van iemand mogen zien want dat is wat iemand in wezen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.