Co-creatie

Co-creatie: reset onze economie. Want economie is NATUUR en SAMENLEVING.

Gisteren was ik op uitnodiging aanwezig in Amsterdam om in gesprek te gaan met Willem Vreeswijk. Willem heeft het boek geschreven ‘Ho’oponopono, dit is het oeroude Hawaïaanse proces van verzoening en vergeving. 

Verzoening en vergeving zijn twee belangrijke items om uit een probleem of conflict te kunnen stappen. Op welke wijze je dit doet maakt niet zoveel uit, het is maar net welke methode past het best bij jou. Maar Willem als persoon inspireert mij, hij heeft een ideaal en is op een prachtige manier bezig. Ik deel mijn verhalen omdat ik wil doorgeven wat het Universum van ons verwacht en dit is zo’n verhaal.

Ik verwijs graag naar het New Financial Forum en de video van de activist Satish Kumar. Satish zegt dat we terug moeten naar de basis. Dat we moeten werken met ons hart, hoofd en handen. Het Forum wil zich actief inzetten op samenwerking, door talenten en kwaliteiten te verbinden. Kennis, ervaring en middelen te gebruiken. 

Dit is co-creatie, te beginnen bij jezelf. Je bewust worden dat Genoeg ook werkelijk Genoeg is!’ In welke vorm dan ook, trek een grens! We moeten ons afvragen: ‘Wat doen we met overvloed?’ Mijn antwoord is: ‘Delen en weggeven.’

We moeten ruimte creëren, voor onszelf, onze omgeving en voor de aarde.
Groei en ontwikkeling krijgt dan een gezondere kans.

Ik schreef Willem vanochtend een e-mail want ik vraag mij altijd af hoe ik spiritualiteit en geld kan combineren? Hij liet mij weten dat hij tegen het huidige geldsysteem is maar niet tegen geld als zodanig. Het is niet meer dan vertrouwen en een ruilmiddel. Je kunt er van alles mee doen, net als met een luciferhoutje: je kunt er een kaarsje mee aansteken voor een romantische avond of er een stad mee platbranden. 

En zo is het volgens mij ook, je hebt altijd een keuze en eigen verantwoordelijkheid. Doe je iets met ziel en zaligheid voor je medemens om de wereld een stukje mooier te maken? Dan komt deze op den duur tot stand het kan dan niet uitblijven. Samen op weg naar een mooiere wereld.

Eén antwoord op “Co-creatie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.