Behoefte

Luister naar de roep van je hart.
Ook al is het in je hoofd soms verward.
Het innerlijke weet wat het wil.
Wordt zo nu en dan stil.
Het verlangen dringt zich aan je op.
Je gaat er dan voor en kent geen stop.

Het blijkt dat er veelal een misverstand is tussen behoefte en verlangen. Het is namelijk zo dat we allemaal geleerd hebben ons te richten op de gevoelens van anderen, we stemmen ons af op hun wensen. Eerst onze ouders, broers en zussen, later de leraar, de coach en nog weer later onze leidinggevende. We worden meester in het afstemmen op de ander maar niet op onszelf.

Maar wanneer je besluit om je gewoontes en patronen te veranderen dan ben je bezig met meester te worden over jezelf. Leiding te nemen en verantwoordelijkheid te nemen over je gedachten, woorden en daden. Dit is wat je wilt uitdragen en waar je met hart en ziel voor wilt gaan.

Het blijkt dat behoefte aangeeft wat we werkelijk nodig hebben om ons goed te kunnen voelen. Je moet het verschil leren kennen tussen behoefte en wens of verlangen. Wanneer ik bijvoorbeeld behoefte heb aan erkenning en waardering dan moet ik hier invulling aangeven en dat heb ik gedaan door een schrijfcursus te volgen, een opleiding te volgen voor doelgericht coachen en mij te verdiepen in PowerPointpresentaties. Hier heb ik jaren mee geoefend en nu heb ik de behoefte om zichtbaar te worden. Voor iedere actie moet je een strategie bepalen en daarom heb ik besloten om mijn blog over te brengen naar een nieuwe hosting en hierdoor is mijn domeinnaam gewijzigd in aishaverhalen.com. Mijn vorige blog De pelgrim op zijn levensweg heb ik in een nieuw jasje gestoken. Natuurlijk zou ik het leuk vinden als je mijn blog wilt volgen, delen of liken maar niets is verplicht.

We noemen open communiceren en delen verbindende communicatie voor meer informatie zie Taaldiewerkt

  • Meer leven vanuit eigen kracht.
  • Verdieping in relaties.
  • Effectief omgaan met grenzen.
  • Ontspanning.
  • Innerlijke rust en ruimte.
  • Minder spanning en conflicten.
  • Betere samenwerking (en meer resultaat)
  • Meer begrip en begrepen worden.
  • Meer ruimte voor en inzicht in eigen behoeften en gevoelens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.